Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jank48

17. 3. 2009 11:31
autor ústavy

Autorem české ústavy je Vojtěch Cepl (starší) - a je to na ní dost znát.

Je-li kdokoli jiný "často uváděn", jde jednoduše o omyl.

Když už "děláte všechno", zkuste si v tom opravdu "udržet pořádek".

S pozdravem

Jan K.

0 0
možnosti
LW

Medussa

17. 3. 2009 12:34
Re: autor ústavy

Tak pro ten pořádek (když jste to tak nastolil) - Ústavu ustanovila v roce 1992 Česká národní rada. Autorství u zákonů se neuvádí. Kdo byl autorem textu Ústavy, je sporné - je totiž otázkou, o kterém textu hovoříme - o tom úplně prvním nebo následných textech vzniklých pozměňovacími zákony a novelami? Je možné dohledat členy legislativní rady vlády - ale ani té se autorství nepřiznává.

Pokud se zde oháníte výlučným autorstvím p.Cepla a stavíte se do role toho, "kdo to ví lépe", pak říkáte naprostý nesmysl - je možné hovořit o SPOLUAUTORSTVÍ, stejně tak jako v případě p. Rychetského.

Je překvapující, že si opravdu myslíte, že text Ústavy ČR je výsledkem činnosti jediného člověka. Už to samo o sobě je přece dost podezřelé na to, abyste to mohl vydávat za "pravdu".

0 0
možnosti

JirkaEsch

17. 3. 2009 11:06
Tvrdík...

...vedl tuším ČSA, nikoliv Letiště Praha.

0 0
možnosti
AK

Alka.24

17. 3. 2009 13:46
Re: Tvrdík...

pro rýpaly bylo to ČSA, ale určitě víte, jaká tam vznikla ztráta, nebo že by zisk?:-P

Děkuji za vyčíslení jeho škod

0 0
možnosti
LW

Medussa

17. 3. 2009 9:58
Paroubek mne mile překvapil,

že řekl pravdu - nejde o žádný strategický záměr - jde jen o to, aby privatizace proběhla  v době, kdy bude u moci on (potažmo ČSSD). 

Takže konečně všem může být jasno, oč jde. Příjemně navýšený rozpočet pro populistické rozdávání - vždyť 4 roky pro vládnutí jsou tak krátké, příjemné "provize"... 

Já jen doufám, že jim ta samolibá jistota, že vyhrají příští parlamentní volby, vydrží přesně jen do chvíle vyhlášení výsledků voleb.

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

17. 3. 2009 9:50
Vzasade souhlas...

..akorat bych nepletl CSA a Letiste Praha :-)

0 0
možnosti
RS

Nishmitha

17. 3. 2009 9:10
Taky jsem to viděl a četl..

.. a souhlasím s vaším článkem. Docela mně vyděsila tzv, moderní tvář ČSSD- Zimola. To byly názory bolševických aparátčiků. Jak chtějí získat samostatně podnikající občany, když stále sázejí na českou závist a podle toho tvoří svou politiku. Dnes jim vadí lékárníci a zítra...?

0 0
možnosti
JH

Jarda Homolka

17. 3. 2009 9:20
Re: Taky jsem to viděl a četl..

:-) ale nabízí NOVOU TVÁŘ

0 0
možnosti
AK

Alka.24

17. 3. 2009 9:02
Tvrdík

je tak akorát dobrý jako pan Podrždeštník, jinak nic. Jestli takových odborníků vyleze z ČSSD víc, což dokázal jako "odborník" přes letiště, tak se máme ještě na co těšit.

0 0
možnosti
VH-MH

Velká hlava - multikulti hlídka

17. 3. 2009 9:01
PRVNÍííííííííííííííííííííííííííííí

VVVVV

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2556x
K zájmům: Pozorování jak věci fungují - pokouším se o úžas malých dětí (moc mi to už nejde) Jak se zvířata chovají Jak se lidé - zvířata chovají, ne co říkají - Bojové sporty - jsem víc teoretik než excelentní praktik Myšlení a filosofie války - principy, hodnoty, Motorky enduro - Auta - Veteráni Cestování - expedice Fotografie - věčně nadšený amatér Filmy - to, jak se dělají, Muzika - heavy beat and metal a to, co ani neumím zařadit Co mi fakt nejde: Naučit se kloudně jazyky, i čeština mi bývá cizí Dělat všechno a přitom si v tom udržet pořádek Plnit některé sliby, které dám - většinou mi to trvá déle než jsem čekal Vycházet sám se sebou